Patiënteninformatie

Preventie van zwangerschap tijdens gebruik Isotretinoine
Isotretinoïne is een geneesmiddel dat voorgeschreven kan worden bij de behandeling van ernstige huidaandoeningen, waarbij gangbare behandelingen niet het gewenste effect hebben gehad.

Isotretinoïne mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Voor de start van de behandeling moet daarom duidelijk zijn dat u niet zwanger bent. Tijdens de behandeling moet zwangerschap voorkomen worden.

Preventie van zwangerschap tijdens gebruik Neotigason
Neotigason is een geneesmiddel dat voorgeschreven kan worden bij de behandeling van ernstige huidaandoeningen, waarbij gangbare behandelingen niet het gewenste effect hebben gehad.

Neotigason mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Voor de start van de behandeling moet daarom duidelijk zijn dat u niet zwanger bent. Tijdens de behandeling moet zwangerschap voorkomen worden.

Belangrijke informatie over gecombineerde hormoon-bevattende anticonceptiemiddelen (de combinatie-pil) en het risico op bloedstolsels (trombose).

Gecombineerde hormoon-bevattende anticonceptiemiddelen, zoals Drospirenon/Ethinylestradiol, Desogestrel en Desogestrel/Ethinylestradiol geven een licht verhoogde kans op een bloedstolsel (trombose).

In het najaar van 2013 zijn er door de EMA maatregelen genomen om de kennis over risicofactoren voor het optreden van trombose verder te vergroten en kenmerken of klachten (symptomen) snel te herkennen. Zo kan een patiënte op tijd en op de juiste wijze behandeld worden.

De patiënteninformatiekaart geeft de belangrijkste informatie weer over het risico op trombose bij het gebruik van gecombineerde hormonale anticonceptiemiddelen.

Meer informatie over gecombineerde hormonale anticonceptiemiddelen en de kans op trombose vindt u op de website van het CBG.

Overige downloads

Brief uitleg verpakkingswijzigingen

Overzicht verpakkingswijzigingen