Verpakkingswijzigingen

Sinds 2019 is onze organisatie (voorheen Apotex NV) onderdeel van Aurobindo Pharma Ltd. De naam van de fabrikant op de verpakking zal daarom wijzigen van Apotex naar Aurobindo.

Samenstelling van het product
Verandert er nog meer dan de verpakking? Voor het grootste deel van de wijzigingen gaat het puur om het uiterlijk van de verpakking. Inhoud, samenstelling en herkomst van het geneesmiddel zijn ongewijzigd.

U kunt dit achterhalen door het geneesmiddelregistratienummer (BE nummer) op de verpakkingen te vergelijken. Het BE nummer kunt u vinden op de achterzijde van de verpakking.

Een gelijkblijvend BE nummer betekent dat er alleen sprake is van een verpakkingswijziging: inhoud, samenstelling en herkomst van het geneesmiddel zijn ongewijzigd.
In een aantal gevallen zal er sprake zijn van een ander BE nummer. Dit betekent dat het geneesmiddel met dezelfde werkzame stof aan u is geleverd op basis van een ander, door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten goedgekeurd dossier.

Bij een gewijzigd BE nummer is de herkomst van het geneesmiddel (fabriek) veranderd en daarmee soms ook de hulpstoffen.
Naast werkzame stof bevatten geneesmiddelen ook hulpstoffen. Dit zijn bijvoorbeeld vulstoffen om het geneesmiddel meer volume te geven, of bindmiddelen om het poedermengsel tot een tablet te kunnen persen. Hulpstoffen bestaan vaak uit suikers, tarwezetmeel, zoetstof en/of conserveermiddelen en hebben geen farmacologische werking.

Deze stoffen veroorzaken zelden een bijwerking, maar als u weet dat u allergisch bent voor een bepaalde hulpstof is het raadzaam goed te controleren of het geneesmiddel dat u nu meekrijgt deze hulpstof bevat.

Vormgeving verpakking
De vormgeving van de verpakking kan er iets anders uitzien dan u gewend bent, de werkzame stoffen zijn gelijk gebleven. Uiteraard kan het geneesmiddel op dezelfde wijze gebruikt blijven worden.